Lyt til god musik

Sådan holder du styr på dine penge og dine udgifter

Der er flere måder at holde styr på dine penge og udgifter på, så der er en metode for alle. Den bedste måde at starte på er at opstille et budget, skrive dine typiske udgifter ned og eksperimentere med forskellige metoder for at finde ud af, hvilken metode der fungerer bedst for dig. I denne artikel vil vi se på papir- og digitale metoder, som begge kan være nyttige. Læs videre for at lære, hvordan du kan holde styr på dine penge og udgifter!

Hold styr på dine udgifter

At holde styr på dine penge og udgifter kan være en motiverende øvelse, og det kan også afsløre, hvor du spilder penge. For eksempel er to ud af fem mennesker ikke klar over, hvor meget de har brugt på deres kredit- og betalingskort, før de modtager deres månedlige kontoudtog. Ved at holde styr på dine månedlige udgifter kan du afgøre, hvilke ting der er vigtige og unødvendige, og hvad der kan skæres væk.

At holde styr på dine udgifter er en vigtig del af budgetteringen, men det er også afgørende at føre nøjagtige optegnelser over alle udgifter. Hvis du bruger mange penge, kan du overveje at gå over til kun at bruge kontanter til visse kategorier eller oprette konvolutter til hver kategori. Tag konvolutterne med dig, når du går på indkøb, og opbevar kvitteringer i de samme konvolutter. Tjek din samlede sum ved udgangen af hver måned, og juster dine forbrugsvaner i overensstemmelse hermed.

Oprettelse af et budget

Du bør holde styr på alle dine udgifter, uanset om de er faste eller variable, ved at oprette et budget. Inddel dine udgifter i to kategorier: vigtige og uvigtige. Dine vigtige udgifter vil sandsynligvis være din husleje, forsyningsselskaber, bilbetalinger, forsikringer og afdrag på gæld. Dine ikke-væsentlige udgifter vil være ting som underholdning, mad og tøj. Ved at oprette et budget for hver af disse kategorier ved du, hvor mange penge du kan undvære til disse ekstraudgifter.

Du vil måske opdage, at nogle af dine udgifter ligger uden for dit normale interval. Det vil kræve, at du tilpasser dit budget i overensstemmelse hermed. Du kan f.eks. opdage, at du har brug for at opdatere din garderobe. Dit tøjbudget er måske ikke længere tilstrækkeligt til det nye job, du skal have. Sørg for at gennemgå dit budget ofte. Foretag eventuelle nødvendige ændringer, og hvis det ikke fungerer, skal du ændre det. Uanset hvad du gør, skal du huske at have dine langsigtede økonomiske mål i tankerne.

Brug af en app

At holde et godt øje med din økonomi er det bedste forsvar mod gæld og en dokumenteret måde at spare penge på. For at undgå overforbrug skal du kende hver en krone i din tegnebog, herunder dem, der bruges på mad og underholdning. Heldigvis findes der masser af måder at holde styr på dine udgifter og penge på. I disse dage kan du endda bruge en app til at spore dine penge og dine udgifter. Her er nogle af de bedste muligheder:

Mint - Mint er en gratis app, der automatisk kategoriserer dine udgifter, og som kan hjælpe dig med at oprette et budget baseret på dine udgifter. Appen giver dig også mulighed for at sætte mål og overvåge din kreditvurdering, nettoformue og investeringer. Mint kan være et godt værktøj til at holde styr på din økonomi, men vær opmærksom på, at den har nogle problemer, f.eks. en langsom udgivelse af nye funktioner siden 2009.

Hold styr på dine udgifter på papir

At holde styr på dine penge og dine udgifter på papir er en god måde at overvåge din økonomi på. At holde styr på dine regninger, betale dem til tiden og holde øje med din nettoformue er nogle af de vigtigste komponenter i effektiv pengeforvaltning. Heldigvis kan du holde styr på disse detaljer ved hjælp af papir og udskrivbare organiseringsmaterialer. Oprettelse af en pengekalender er også en god måde at spore dine udgifter og identificere områder, hvor du kan spare penge.

At holde styr på dine penge og dine udgifter på papir kræver disciplin. At tage sig tid hver dag til at skrive hver eneste udgift ned er en god måde at holde dig selv ansvarlig på. Sørg for at notere en løbende sum, så du senere kan sammenligne den med dine kreditkortudtog. Hvis du bruger papir, kan du måske dele din side op i to kolonner eller endda bruge farvet pen. Du kan også gruppere dine kvitteringer efter kategori.

Sådan holder du styr på dine udgifter efter kategori

En af de bedste måder at holde styr på dine penge og dine udgifter på er at kategorisere kvitteringer efter kategori. Du kan også bruge denne metode til at identificere defekte produkter og konsultere en ekspert for at returnere dem. Når du har en optegnelse over dine udgifter, kan du analysere, hvor du har brugt pengene hver måned. Du vil kunne se, om der er områder, hvor du kan skære ned på dine udgifter eller justere dine vaner.

Når du har fulgt dine udgifter pr. kategori, er det vigtigt også at holde styr på din kredithistorik. Du kan tilmelde dig gratis kreditovervågningstjenester for at overvåge dine forbrugsvaner. Disse tjenester kan hjælpe dig med at afgøre, om du bør ansøge om ny kredit eller forbedre din nuværende score. De pengeovervågningsværktøjer, som du kan tilmelde dig, vil være nyttige i det lange løb, da du måske ønsker at foretage større køb i fremtiden.